Workshops

Altijd al aan het schilderen willen beginnen?

Het programma van cursussen en workshops biedt alle ruimte om in een eigen tempo en in een rustige omgeving te leren schilderen. Natuurlijk is daarbij begeleiding belangrijk. Ik bied die intensieve ondersteuning aan cursisten, zodat stap voor stap de vaardigheden van het schilderen worden aangeleerd. Veel cursisten staan vaak zelf versteld van de kwaliteit die al na enkele lessen wordt bereikt.
Het is ook voor mij heerlijk om te zien, hoe mensen zo enthousiast kunnen worden en aan het schilderen zoveel plezier beleven.

1-daagse cursus ‘Aquarel voor beginners’

Eendaagse cursus voor als u kennis wilt maken met de basistechniek van aquarel.
De dag bestaat uit een ochtendsessie waarin u een aantal vaardigheden leert. Denk hierbij aan de penseelgreep, (het vloeien van) de verf, de eigenschappen van het papier, het opzetten van een tekening, het mengen van kleuren en het gebruik van water.
Na de lunch begint u dan met het maken van uw eigen aquarel, u kiest daarbij uiteraard zelf een thema dat u aanspreekt .
De kosten voor deze cursusdag zijn afhankelijk van het aantal personen die met u meekomen om te schilderen. Vanaf € 49,50 bij 4 personen.
Inclusief penseelgebruik – aquarelpapier– aquarelverf – koffie/thee en frisdrank – lunch.
Komt u alleen dan zijn de kosten voor deze dag € 90,-.  
 


2-daagse cursus ‘Aquarelleren’

De tweedaagse cursus biedt u meer tijd en meer begeleiding om de technieken onder de knie te krijgen. De invulling van dag één is gelijk aan de dagcursus; oefening van basisvaardigheden en de eerste opzet van een werkstuk. Op de tweede dag maakt u een opdracht en/of krijgt u feedback op de door u eventueel thuis gemaakte werken. Er is ook tijd om onder begeleiding zelf meer werkstukken te maken in de les. Er worden dan o.a. kleine schilderijen en wenskaarten geschilderd.

De cursusdagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur
Kosten 2-daagse cursus zijn vanaf € 89,50, afhankelijk van het aantal personen.
Inclusief penseelgebruik –aquarelpapier-aquarelverf-  koffie/thee en frisdrank – 2x  lunch

N.B.  De tweedaagse cursus kan naar wens worden gepland; twee opeenvolgende  dagen of twee dagen verspreid over meerdere weken.


Korte cursus ‘Aquarelleren’

In deze korte cursus, bestaande uit drie dagdelen, worden  alle vaardigheden aangeleerd en maakt u nader kennis met de techniek. Afhankelijk van de aanmelding wordt de cursus op drie ochtenden of middagen gegeven. Bent u zelf met een club van 4-6 potentiele cursisten, dan kunnen we  specifieke datums en tijdstippen afspreken. Bij deze cursus, met telkens een periode van een week tussen de sessies, kunt u thuis tussendoor ook zelf aan de slag en zo grote stappen maken

Ochtendlessen beginnen om 09.30 uur en eindigen om 12.30 uur en middaglessen om 13.30 uur en eindigen om 16.30 uur.
De kosten voor deze korte cursus van drie dagdelen zijn vanaf € 49,50 (naar keuze in de ochtend of in de middag) en afhankelijk van het aantal personen.
In dit cursusgeld is inbegrepen: penseelgebruik – aquarelpapier – aquarelverf- koffie/thee en frisdrank.

 

Schilderarrangementen

Met een club vrienden en vriendinnen een gezellige dag schilderen.

De dag begint met het bespreken en oefenen van de basistechniek van aquarel. In overleg kan worden gekozen voor een specifiek thema; een huwelijk, het maken van wenskaarten, het schilderen van bloemen of landschappen of wellicht heeft u zelf een uniek thema waarmee we aan de slag kunnen. Rond het middaguur wordt een uitgebreide lunch geserveerd en de dag eindigt met de feestelijke expositie van de, door de deelnemers gemaakte werkstukken in de galerie van Atelier Berga.
Na afloop krijgt ieder zijn eigen werkstuk, of het gezamenlijk gemaakte werkstuk, mee. Bovendien ontvangt u een speciale groepsfoto als mooi aandenken aan de dag.

Kosten volledig verzorgde dag zijn € 39,50 per persoon.
(prijs afhankelijk van het programma)
In het arrangement (min 5 en max 8 pers)  is inbegrepen: al het materiaalgebruik, uitgebreide lunch, koffie/thee en frisdrank.

Het arrangement kan ook worden vastgelegd voor slechts één dagdeel, (met of zonder gebruik van  lunch). Hierdoor kunt u de workshop naar wens combineren met andere activiteiten in de omgeving; de stad Buren kent een historische stadskern en herbergt twee musea.
Bij interesse kan ik u nadere informatie en tips geven.