Workshops-lessen en reacties

workshops en lessen bij AtelierBerga 

Altijd al met aquarelleren willen beginnen

Het programma van cursussen, workshops en arrangementen biedt alle ruimte aan beginners en gevordenen om in een eigen tempo en in een rustieke omgeving uw creatieve talenten verder te ontwikkelen.

Ik bied persoonlijke ondersteuning en leer u graag stap-voor-stap de vaardigheden van de verrassend mooie aquareltechniek. Veel beginners zijn verrast door de resultaten die al na enkele lessen worden bereikt.

Workshop of (prive)les - aan uw de keus

 

Voor (prive)lessen tot 4 personen maak ik gebruik van mijn atelierruimte in de tuin aan de Weeshuisstraat 7 in Buren.  

Plezier beleven aan schilderen 

 

Natuurlijk is het plezier beleven aan het schilderen het belangrijkste. Het ontdekken van nieuwe vaardigheden is voor cursisten en ook voor mij enorm stimulerend.

 

Geconcentreerd aan het werk maar ook ontspannend en samen kijken we naar de gemaakte werkstukken.

 

Voor cursisten en deelnemers aan een workshop zorg ik voor de verf, penselen en het aquarelpapier. Ik kies daarbij bewust voor de beste kwaliteit verf en papier.   

De basisvaardigheden

 

De start van iedere cursus of workshop begint met het aanleren van basistechnieken, zoals het vloeien van de verf, het gebruik van water en de streek van de penseel. 

 

 

Groepen tot 10 personen ontvang ik in de cursusruimte in een historisch pand aan de Achterbonenburg 10 in Buren

Meer weten


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van lessen of het organiseren van een workshop voor een vriendenclub of bedrijfsuitje, neem dan contact met mij op 

 
 
 
 
 

Enkele reacties en sfeerbeelden van cursisten

Onze vriendinnenclub heeft een introductiecursus aquarelleren gevolgd

In twee uur tijd heeft Berga ons naar verbazingwekkende resultaten geleid! 

We werden ontvangen met koffie, thee en wat lekkers in een mooie ruimte

in een historisch pand in hartje Buren. 

 

De cursus begon met een uitleg omtrent de techniek, de penselen en de verf.  

Berga liet ons hierbij allerlei voorbeelden van haar eigen werk zien. Vervolgens aan de slag en dat viel nog niet mee:  te veel water, te weinig water, te veel verf, te weinig verf, de verf ‘meenemen’, de penseel platter leggen…..  Maar toch moesten we uiteindelijk ‘echt’ aan de slag. 

 

Wat is het dan spannend om de tekening  te gaan inkleuren! Maar met de uitleg en hier en daar een hulpvaardige penseelstreek van Berga werd ieder schilderij echt een kunstwerkje. Zelfs diegenen die zichzelf totaal niet creatief vinden, waren verbaasd over hun eigen resultaat. 

 

Berga, we hebben genoten, het was gezellig,  rustgevend en leerzaam.

Ik denk dat sommigen zelfs wel een nieuwe hobby hebben gevonden!

Hartelijke groet,

 

Angelique, Monique, Carien, Sandra, Petra, Nathalie, Conny en Hanneke

Vriendinnen  creatief 'aan de kip'

Op een mooie zondagmiddag vierde Floor met al haar vriendinnen in Buren haar verjaardag. Voor haar was het een echte surpise, al haar vriendinnen onverwacht bij elkaar. Een van de activiteiten werd een workshop aquarelleren met als doel het maken van een een uniek schilderij.

 

Als thema kozen wij voor 'vrolijke kippen' Dat past wel bij ons. 

Na de eerste techniekoefeningen, schilderde iedereen van ons een unieke en vrolijke kip. De resultaten hebben wij later op een groot passepartout geplakt om daarna in te lijsten. 'Toch wel goed gelukt' waren de reacties en Floor heeft een unieke herinnering aan een bijzondere verjaardag.

Dank je wel Berga voor het leuke idee en je hulp. 

 

Alle vriendinnen van Floor

 

Veel plezier aan het schilderen

Jaren geleden ben ik bij Berga met schilderen begonnen en ik ben er niet alleen lang gebleven, ik schilder nog steeds bij haar! Nu maak ik met veel plezier die schilderijen, die ik zelf altijd al aan de muur wilde hangen. Juist door de kleine cursusgroep kon ik altijd terugvallen op Berga.

Op inspirerende wijze weet zij telkens mijn motivatiesnaar te raken en word ik weer geweldig op gang gebracht. Zonder die persoonlijke begeleiding was ik zeker niet zover gekomen.

Berga ik hoop dat ik nog jaren bij je mag komen schilderen. 

 

Ineke 

 

Op naar Buren 

Met een groep zussen en mijn moeder heb ik aan een workshop bij Berga deelgenomen. Het werd niet alleen een gezellige boel, maar we wisten ook niet dat er zo veel creativiteit in onze familie verscholen lag.

Berga heeft dit op stimulerende wijze naar boven weten te brengen. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad. De verzorging was uitstekend en wat is Buren toch een geweldig mooi stadje .

 

Berga we komen zeker terug!

 

Karen

Burenstad.nl biedt een overzicht van alle activiteiten die binnen de kern van Buren worden georganiseerd. U leest over alle jaarlijkse evenementen en exposities.

 

AtelierBerga neemt deel aan dit initiatief.

De site geeft u een goed beeld wat er zoal binnen Buren te doen is.  

Kunstagenda Buren

 

Regelmatig worden er Kunstmarkten in Buren georganiseerd in de Tuinen van het Marechausseemuseum. Kijk op Burenstad.nl voor meer informatie. 

        

Kunstroute in Buren op 30 mei en 1 juni 2020

Contactgegevens

 

AtelierBerga

Weeshuisstraat 7

4116 BN Buren (Gld.)

Email: info@atelierberga.nl

Tel.  06 30209025